Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Kapısı

Wiki Article

Düşünce hassaten yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması gereken inikat noktaları kabil dış unsurları da belirtmelidir.

Yangın bapları, yangın güvenliği karınin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları üzerine bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanımı ile alakadar kesif sorulan sorular ve cevapları:

Metanet açısından, Z tipi yangın merdivenleri çoğunlukla yangına, korozyona ve üslup koşullarına dayanıklı çelik yahut düzenüminyum gibi zinde malzemelerden strüktürlır.

Malzeme: Yangın kapılarında alelumum çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı daha pekliklidir.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kadar bünyelarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak için, henüz yapı tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu konuda alıngan davranılmalıdır.

Yangın yönetmeliğine elverişli bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

şayet bir yangın kapısı kucakin hediye aralıkştırması yapılıyor ise bu durumda en oflaz tutum ihtiyaç olan kapının bütün özelliklerini bir üretici veya satıcı ile benimsemek ve buna için en sahih bedelı gidermek olacaktır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir gayrı faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara şayan olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine normal olarak belirlenen yerlere ve sayılara nazaran yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her çağ muaf bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi muhtevain ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya menşe vermemesi midein kapatılmalıdır.

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı gerçek itilen Yangın Kapısı ve kolay açılmasını sağlayan panik düzen şeklindedir. Korkulu durumlarda kullanılacağı bağırsakin bayağı fiillevsel şekilde hizmet yapmalıdır.

Ankara Yangın Kapısı yutmak isteyenler bireysel veya kurumsal kullanıcılar Ankara’da kâin ofisimizi görüşme ederek yahut İletişim kanallarımızı kullanıp Bize Ulaşarak Yangın Kapıları ile dayalı merak ettikleri tüm konular için bili sahibi olabilirler.

Yangın kapıları yararlanma alanına nazaran, rengine gereğince evet da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok kesif kullanılan manken sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı çoğunlukla 60 zaman, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 an boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Report this wiki page